Hamur kızartması nasıl yapılır? Yağ çekmeden kızartma yöntemi

Sadece 4 malzemeyle hazırlayabileceğiniz hamuru kızgın yağda pişirerek çok lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Pişi olarak da adlandırılan kahvaltılara en çok yakışan lezzetlerden pişi  nasıl  yapılır? İşte ,  Yağ  çekme

haber7
0

İster sade , ister içli olarak yapabileceğiniz  Hamur  kızartmasının tek kötü yanı bol yağda kızarması. Ancak usulüne uygun yaptığınız vakit çok fazla  Yağ  çekmeden kolayca  Hamur  kızartmaları hazırlayabilirsiniz.  Hem çay saatlerine hem de kahvaltılara çok yakışacak olan  Hamur   kızartması  , ayrıca az hamurdan çok bereketli bir sonuç vererek bol bol çıkıyor. Peki ,  Hamur   kızartması   nasıl  yapılır? İşte , diğer adıyla pişiyi  Yağ  çekmeden pişirme yöntemi... 

HAMUR KIZARTMASI TARİFİ

Malzemeler:

*1 adet yumurta ,

*1 su bardağı yoğurt ,

*1 paket kabartma tozu (10 gram) ,

*1 tatlı kaşığı tuz ,

*Aldığı kadar un (yaklaşık 3-3 buçuk su bardağı).

*Kızartmak için sıvı yağ

*İsteğe göre  Hamur  kızartmalarınızı , peynirli , otlu , sucuk , sosis vs. aklınıza gelen her içle deneyebilirsiniz.

Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Paylas
Yorum Yaz
3 + 7 =