Gluten nedir  Gluten in zararları nelerdir

 Gluten  , son günlerde bazı hastalık grupları için özel hassasiyet gerektirmesi nedeniyle merak edilmeye başlanmıştır. İhtiva ettiği proteinler nedeniyle alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebilen  Gluten  , ekmek dışında bazı ürünlerin içeri

hurriyet
0

Gluten , içerisinde barındırdığı proteinler sebebiyle alerjik durumlara sebebiyet verebilmektedir. Bazı ürünlerin üretim aşamasında sıkça kullanılan  Gluten  , son yıllarda Çölyak hastalarına verdiği zararlar nedeniyle ürün gruplarında kısıtlı olarak kullanılmış veya tamamen kaldırılmıştır. Peki ,  Gluten  hangi ürünlerin içerisinde yer almaktadır? İşte , merakla araştırılan madde hakkında detaylı bilgiler

GLUTEN NEDİR?

Gluten , ekmek yapımı esnasında oluşan hamurun ağsı yapısını oluşturan yani hamurun güçlü yapısından sorumlu olan proteindir.  Gluten  olmadan ekmek mayalanmaz ve kabarmaz.

Gluten , elastik bir protein topluluğudur. Proteinler birbirine bağlandıklarında esnek bir yapı oluştururlar; tıpkı tendondaki veya örümcek ipeğindeki proteinlerin yaptığı gibi. Su ile karıştırılıp hamur haline getirildiğinde  Gluten  proteinleri de aynı esnekliğe sahip olur.

Fırıncılar gluteni , ekmek yapmak için bir nevi iskele olarak kullanır. Maya -tek hücreli bir ...

Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Paylas
Yorum Yaz
7 + 3 =