Boş ahır sendromu! Zam yolda...

TÜRKİYE’de et krizi derinleşerek büyümeye devam ediyor. Önceki gün Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar kırmızı et üretimi ile ilgili açıklamalarda bulundu ve bu yılın üçüncü çeyreğinde kırmızı et ü

hurriyet
0

Bayraktar , eylül ayı itibarıyla son bir yıllık dönemde kırmızı et üretiminin 1 milyon 65 bin 105 tona indiğini belirtti. Ancak asıl tehlikenin ise gelecek yılın ikinci yarısından itibaren ortaya çıkacağı ifade ediliyor. İthalat ile sağlanan ucuz et satışının ardından besicilerin korktuğunu ifade eden sektör temsilcileri , “Yüksek kur nedeniyle yeme gelen  Zam  , besicilerin maliyetini yükseltti. İthal et sonrasında da yerli hayvanın karkas fiyatı aşağı indi.
Bu yüzden besiciler ahırlarına sattıkları hayvanların yenisini koymamayı tercih ediyor. Bunun sıkıntısı da 7 ay sonra ortaya çıkacak. Çünkü besiye alınan hayvan ancak 7 ay sonunda satılabiliyor. Sonuç olarak arz düşüşü olacağı için et fiyatları ithalat yapılsa bile yükselecek” diye konuştu. 

KARKASIN MALİYETİ

Yurtdışında hayvan ithal etmek isteyen birçok besicinin kurlardaki yükseliş nedeniyle siparişlerini iptal ettiğine dikkat çeken Çiftlik Yönetimi ve Yem Bitkileri Uzmanı MÜSİAD Gıda Sektör Kurulu ...

Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Paylas
Yorum Yaz
7 + 7 =