Zeytinyağı mı tereyağı mı  İşte farkları...

Bir zamanların kötü çocuğu yağ , aklanalı epey oluyor. Artık beslenme uzmanları , diyetisyenler , doktorlar , sağlıklı yağları soframızdan eksik etmemiz için uyarılarını peş peşe sıralıyor.

hurriyet
0

Avokado gibi meyvelerden ya da ceviz , badem gibi kuruyemişlerden çiğ halde aldığımız yağların yanı sıra bir de yemeklerde kullandığımız yağlar var. Bu konuda Hindistan cevizi yağı gibi ürünler yavaş yavaş marketlerde yerini alsa da geleneksel mutfaktan vazgeçemeyenlerin favorileri hâlâ aynı:  tereyağı  ve zeytinyağı. Peki bu iki yağ arasındaki pişirme farklarını biliyor musunuz?

Tereyağıyla başlayalım: Kökenleri yaşadığımız coğrafyanın en eski uygarlıklarından biri olan Sümerler e kadar dayanan tereyağının temelinde süt var. Sütün kaymağı , yüksek hızla çırpılıyor. Çırpma işlemi sırasında suyu yağından ayrılmaya başlıyor. Sonrasında süzülüp soğuk suyla sertleştiriliyor ve işte  tereyağı  hazır. };var wa = document.createElementwa.async = 1;wa.src = url;var s = document.getElementsByTagName}).player-inline{display:inline-block;padding-bottom:56.25%;position:relative;width:100%;z-index:5;}.player-box {height: 100%;left: 0;position: absolute;top: 0;width: 100%;}quarkPlayer = new QuarkPlayer

Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Paylas
Yorum Yaz
1 + 6 =