Geleneksel metotla organik nar pekmezi üretiyor

Balıkesir’in narenciye üretiminde öncü ilçesi olan Havran’da  organik   nar   pekmezi  ve  nar  ekşisi üreten Ömer Acar , pekmez ve  nar  ekşisinin nasıl üretildiğini anlattı.

milliyet
0

Haberin diğer fotoğrafları için tıklayın

İHA

1 milyonun üzerinde zeytin ağacı varlığının yanında , mandalina , portakal , kivi ,  nar  , incir , üzüm , kiraz , ceviz ve daha bir çok ürünün  organik  olarak üretilerek yurt içi pazarda alıcı bulmasına olanak sağlayan Havran’da zeytin ile birlikte  nar  hasadına da başlandı. İlçedeki hemen hemen her zeytin bahçesinin çevre sınırlarında ekili olan  nar  ağaçlarında kırmızı görüntüsüyle dikkat çeken  nar  meyvelerinin büyük bir bölümü toptancı hallerine satılıyor ve bir kısmı da  nar   pekmezi  ,  nar  ekşisi ve  nar  suyu olarak değerlendiriliyor.

Balıkesir-Havran yolu kenarında ve Havran’a 1 kilometre mesafede oluşturduğu  organik  bahçede , ilçeye özgü ürünlerin üretim hanesi ve satış ofisinde onlarca çeşit ürünle ilgilenen Ömer Acar isimli girişimci ,  nar  meyvesiyle yapılan  nar  ekşisi ve  nar  pekmezinin  Geleneksel  imalat yöntemini anlattı. Halk arasında pek bilinmeyen  nar   pekmezi  , çocukların ...

Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Paylas
Yorum Yaz
3 + 5 =