İsot reçelinin kilogramı 20 TL den satılıyor

Şanlıurfa da acıbiberden yapılan ve  "isot reçeli" olarak adlandırılan biber salçası , farklı tadıyla başta kahvaltı  olmak üzere sofralara lezzet katıyor.

milliyet
0

Haberin diğer fotoğrafları için tıklayın

AA

Kentte birçok aile , pazardan satın aldığı kırmızı acıbiberleri , ev  veya bahçelerinde uzun ve zahmetli sürecin ardından salçaya dönüştürüyor.  Zeytinyağı ile harmanlanmasının ardından "isot reçeli"ne dönüşen biber salçası ,  soğuk kış günlerinde sofralarda yerini alıyor.

Şanlıurfa  İsot  Üreticileri Kooperatifi Başkanı Bekir Polat , AA  muhabirine yaptığı açıklamada , kentte isot üretim sezonunun sürdüğünü  anımsatarak , bu dönemde "isot reçeli" de yapıldığını söyledi.

Reçelin başta kahvaltı olmak üzere birçok yemekte kullanıldığını  anlatan Polat , "İsot salçası burada reçel olarak anılır. Hem kahvaltılarda hem de  birçok yemekte bu ürün keyifle tüketiliyor. Bu anlamda üreticilerimiz yağmurdan  önce bu dönemde hummalı bir çalışma yürütüyor." dedi.

"REÇEL YAPIMI İSOTTAN DAHA ZOR"

Polat , "isot reçeli"nin yapımı hakkında bilgi ...

Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Paylas
Yorum Yaz
7 + 6 =