Lezzetini güneşten alıyor

Türk yemek kültürünün vazgeçilmezlerinden olan ve sağlık açısından tüketilmesi önerilen  bulgur  , üretim aşamasında da adeta görsel bir şölen sunuyor.

haber7
0

Gaziantep ve ilçelerindeki fabrikalarda büyük bir özen ve emekle işlendikten sonra usta ellerde lezzetli yemeklere dönüşen  bulgur  , eşsiz tadı ve rengini güneş altında kurutulmasından alıyor.

Nizip ilçesindeki fabrikalarda büyük kazanlarda haşlanan buğdaylar traktörlerle serim alanlarına getirilerek , güneş altında kurumaya bırakılıyor. Bulgurlar , kurutma işlemi sırasında traktörlere takılan özel aletlerle belirli aralıklarla karıştırılırken ortaya ilginç desenler çıkıyor.

Nizip ilçesinde kurulu Özsarı  bulgur  Yönetim Kurulu üyesi Hayri Sarı , yüksek besin değeri bulunan , sağlıklı ve doğal bir ürün olan bulgurun düşük fiyatından dolayı hemen her sofrada yer bulduğunu söyledi.

İÇ PAZARIN VAZGEÇİLMEZ ÜRÜNÜ

Bulgurun iç pazarda vazgeçilemez bir ürün olduğunu anlatan Sarı , özellikle dünyaca ünlü  Gaziantep  mutfağında 50 ye yakın yemek yapılan bulgurun ayrı bir önemi bulunduğunu dile getirerek , kentin Türkiye nin en önemli ...

Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Paylas
Yorum Yaz
5 + 4 =