Gaziantep bulguru lezzetini güneşten alıyor

Türk yemek kültürünün vazgeçilmezlerinden olan ve sağlık açısından tüketilmesi önerilen bulgur , üretim aşamasında da adeta görsel bir şölen sunuyor.

milliyet
0

Haberin diğer fotoğrafları için tıklayın

AA

Gaziantep ve ilçelerindeki fabrikalarda büyük bir özen ve emekle işlendikten sonra usta ellerde lezzetli yemeklere dönüşen bulgur , eşsiz tadı ve rengini güneş altında kurutulmasından alıyor.

Nizip ilçesindeki fabrikalarda büyük kazanlarda haşlanan buğdaylar traktörlerle serim alanlarına getirilerek , güneş altında kurumaya bırakılıyor. Bulgurlar , kurutma işlemi sırasında traktörlere takılan özel aletlerle belirli aralıklarla karıştırılırken ortaya ilginç desenler çıkıyor.

Nizip ilçesinde kurulu Özsarı Bulgur Yönetim Kurulu üyesi Hayri Sarı , AA muhabirine yaptığı açıklamada , yüksek besin değeri bulunan , sağlıklı ve doğal bir ürün olan bulgurun düşük fiyatından dolayı hemen her sofrada yer bulduğunu söyledi.

İÇ PAZARIN VAZGEÇİLMEZ ÜRÜNÜ

Bulgurun iç pazarda vazgeçilemez bir ürün olduğunu anlatan Sarı , özellikle dünyaca ünlü  Gaziantep  ...

Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Paylas
Yorum Yaz
1 + 2 =