Hava sıcak da olsa acılı Adana kebabı vazgeçilmez!

 Adana  da öğle saatlerinde sokakların neredeyse boş kalmasına yol açan yüksek nem ve aşırı sıcaklar , vatandaşların kente özgü  acılı  kebap tutkusuna ise engel olamıyor.

hurriyet
0

Bol acısıyla öne çıkan  Adana   kebabı  , yöre halkının yanı sıra şehre dışarıdan gelenlerden yoğun ilgi görüyor. Nemden nefes almakta bile zorlanılan kente gelenler ,  sıcak  havaya rağmen  kebabı  tatmadan şehirden ayrılmıyor. Vatandaşlar , kentteki kebap tezgahlarının önünde yoğunluk oluşturuyor.

Adana kebabını 30 yıldır seyyar tablada yapan Ali Aslan , AA muhabirine , kente gelen yerli ve yabancı turistlerin , bu lezzeti mutlaka tattığını söyledi.

Sıcağa rağmen kebabın özellikle  acılı  tercih edildiğini anlatan Aslan , "Hava  sıcak   olsa  da bazılarına acısı yetmiyor. Kebabın yanında biber ve  acılı  şalgam da tüketiyorlar. Acı hem lezzetli hem sağlıklı olduğu için çok seviliyor." dedi.


Aslan ,  Hava  sıcaklığının ocak başında etkisini daha da artırdığına işaret ederek , "İşimi sevdiğim için müşterilerime kebap hazırlarken bir de türkü söylüyorum. Hem biz keyif alıyoruz hem de müşterilerimiz.  kebabı  müşterilere en iyi şekilde sunmak için sıcağa aldırış ...

Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Paylas
Yorum Yaz
1 + 9 =