Açıkta satılan dondurmada hijyen tehlikesi

Prof. Dr. Osman Sağdıç , yol ve cadde kenarlarında , araç ve yaya geçişinin olduğu yerlerde  Açıkta   satılan   dondurmada  mikrop bulaşma olasılığının yüksek olduğunu söyledi.

haber7
0

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Sağdıç , yol ve cadde kenarlarında , araç ve yaya geçişinin olduğu yerlerde açıkta  satılan  dondurmaya mikrop bulaşma olasılığının yüksek olduğunu belirterek , "Mikrop bulaşması sonucu her türlü hastalık geçebilir. Bu durum hasta , çocuk , yaşlı , hamile ve bağışık sistemi zayıf kişilerde büyük hasarlara yol açabilir." ifadelerine yer verdi.

Sağdıç , Gıda , Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından artık ciddi denetimler yapıldığını , kimsenin eskisi gibi rahat bir şekilde , kafasına göre  dondurma  üretemediğini belirterek ,  hijyen  ve endüstriyel koşullar açısından bakanlığın denetimlerini sıklaştırdığını söyledi.

Kapalı dondurmaların daha az tehlike arz ettiğini belirten Sağdıç , "Artık açık dondurmalar da sanayi ortamında hijyenik kurallara uygun olarak üretiliyor ve son satıcıya gelene ...

Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Paylas
Yorum Yaz
8 + 6 =