Etin tazeliğini anlamanın 3 yolu

Eğer  et  kokmuyorsa taze olduğu düşünülür ancak bu gerçeği yansıtmaz.

haber7
0

Güzel yemek yapmanın ilk aşaması , taze gıdalar seçmektir. Sebze ve meyvenin tazesini seçmek için çok fazla teferruata gerek yoktur. Bakmanız , koklamanız yeterlidir. Fakat  et  ürünleri için aynı şey geçerli değil. Eğer  et  kokmuyorsa taze olduğu düşünülebilir ancak bu gerçeği yansıtmaz.  Etin  taze olup olmadığını  anlamanın  3 kolay  yolu  var. İşte  et  seçmenin püf noktaları.

Parmağınızla bastırın

Et seçerken , parmağınızla bastırın. Taze  et  , parmak izinin kaybolmasına yetecek kadar esnek olmalıdır.

Eti kesin

Büyük bir  et  parçasını yarıya kesin.  Etin  rengi koyu ancak kenarları beyaz çerçeveli ise raf ömrü katkı maddeleriyle uzatılmış demektir.

Kurulayın

Eti , bir kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Taze  et  , havlu üzerinde kan ve çok fazla nem ...

Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Paylas
Yorum Yaz
5 + 2 =