Dünya kayısı başkenti olarak bilinen Malatya’da kurutulmuş ve kasalara doldurulmuş kayısıların çekirdeklerinden ayırma süreci olarak bilinen  patik   dönemi  başladı.

milliyet
0

Haberin diğer fotoğrafları için tıklayın

İHA

Dünya kayısı ihracatının büyük bir bölümünü karşılayan Malatya’da Haziran ayında başlayan kayısı hasadı sona ererken hasattan sonraki evre olan  patik   dönemi  birçok yerde başladı. Kayısıları önce ağaçlardan silkeleyerek kurutan üreticiler yapılan bin bir zorlu işlemin ardından son olarak  patik  evresine geçti.

Kurutulmuş ve kasalara doldurulmuş kayısıları tek tek çekirdeklerinden ayıran kayısı üreticileri yaptıkları bu son işlemin ardından kayısıyı ihracata hazır hale getiriyor. Patiğin başladığı yerlerden biri de Salköprü Mahallesi olurken kayısı üreticisi Akgül Karadağ isimli vatandaş , patiğe yeni başladıklarını söyleyerek , fiyatlar hakkında konuştu.

Kayısı işinin zorluğundan bahseden kayısı üreticisi Kenan Sarı ise  patik  işleminin yoğun dikkat istediğini ifade ederek , “Biz mahallemizde patiğe başladık. Biraz sor bir iş oluyor , tek tek kayısıları ...

Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Paylas
Yorum Yaz
1 + 5 =