Günlük 10 bin kebaplık  şiş  üretimi yapan Demirciler Çarşısı esnafı , ürünlerini çevre illere ve birçok ülkeye ihraç ediyor.

milliyet
0

Haberin diğer fotoğrafları için tıklayın

İHA

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Kahramanmaraş’ta kebaplık  şiş  üreten Demirciler Çarşısı esnafında hareketli anlar yaşanmaya başlandı. İç pazarın talebini karşılayan esnaf , kebaplık şişleri , Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine de ihraç ediyor.

Günde 10 bin , aylık ise 250 bin civarında  şiş  üreten esnaf , yılda ortala 4 milyon şişi Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine gönderiyor. Şiş ustaları , yaklaşık 10 metre uzunluğundaki kebaplık şişleri istenilen boyutta keserek , 300 derece ateşte ısındıktan sonra şekil veriyor. Ardından itina ile tek tek çekiç yardımıyla düzlenen şişler , kaplama işleme yapıldıktan sonra kullanıma hazır hale getiriliyor.

Şiş ustası Hacı Ali Aydın , şişin malzemesine göre fiyatının da değiştiğini söyledi. Kahramanmaraş’tan  şiş   ihracatı  yaptıklarını kaydeden Aydın , “Burada yurt içinde belli şehirlere veriyoruz. Gaziantep , Diyarbakır , Şanlıurfa ve ...

Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Paylas
Yorum Yaz
5 + 5 =